torsdag 5 oktober 2017

Sesam läser

Titel: Amulett del 1: Stenväktaren

Den utspelar sig på medeltiden och är fantasy.
Det är en tjej som heter Emely. Hon hittar en amulett en dag och försöker döda älvkungen. Den bra för det var mycket action.
Betyg på boken 7 av 10
Av Hugo 5A

torsdag 10 november 2016

PAX : Bjäran

Författarna heter Åsa Lindgren och Ingela Korsell, han som ritar bilderna och omslaget heter Henrik Jonsson.

Pax Bjäran är den 4:de delen i serien av Pax, det finns, än så länge, sju delar i Pax-serien.
Detta är en skräckbok men jag uppfattar den mer som en spännande skräckbok. Det är så klart en fantasybok.

Boken handlar om följande: Pengar, ägodelar, husdjur och massa andra saker försvinner i Mariefred och den som är högst misstänkt är Alrik. Naturligtvis måste det vara en av fosterhemsungarna som blir skyldig, det tycker och tänker alla i Mariefred. Men vad de inte vet är att det finns magi inblandat i stölderna. Någon har skapat en bjära! Och svarthäxans planer börjar långsamt att sättas i verket och hon måste göra allt mycket mer komplicerat.
Och det verk hon har gjort kan förstöras...
                                     Den har en hunger som aldrig går att mäta!



Bildresultat för pax bjäran

Läs denna bok, jag tyckte verkligen om den!

Harry Potter och de vises sten



Författare: J.K. Rowling

Bildresultat för harry potter och de vises stenJag har valt boken Harry Potter och de vises sten för att jag tycker själv att den är jättebra och jag har läst den flera gånger om.
Den handlar om Harry som blev omhändertagen av sin moster och morbror för att Voldemort dödade hans föräldrar. När Harry växer upp så fick Morbror Vernon fler och fler brev av en speciell skola kallad Hogwarts, det är den största Magiskolan i hela världen. Men hans Moster och Morbror höll det hemligt att Harry var en Trollkarl. Och till sist efter att morbror Vernon hade slängt många många många brev så kom ugglor i milljontals och huset blev invaderat av “Hogwartsbrev”. Harry tog ett men han hann knappt se innan morbror Vernon tog det ur handen på honom. Så efter dom hade tagit Harry till ett ruckel som inte hade nån brevlåda så kom det in en jätte, han var säkert 3 gånger större än Harry, med ett paraply och en tårta för att Harry fyllde år, men då berätade jätten Hagrid att Harry var en trollkarl. Och efter många om och men kom Harry till slut till trollkarlsskolan i sagornas värld och han lärde sig en massa saker.
Och om ni vill veta mer så är det bara och börja läsa!
Lycka till! //Tim Hult 6e

Harry Potter och de vises sten

Boken jag läser heter Harry Potter De Vises Sten. Den som skrev denna bok heter J.K Rowling. Det är den första delen i serien. Den har 375 sidor. Harry Potter är huvudpersonen. Den handlar om Harry Potters magiska liv. J.K Rowling blev världskänd efter att ha skrivit Harry Potter.
Av mig får den 9 ut av 10poäng.
Det är en fantasybok.  


torsdag 27 oktober 2016

Dagbok för alla mina fans : Ett hopplöst fall

Boken heter Ett hopplöst fall.
Författaren heter Jeff Kinney.
Det finns 223 sidor.
Huvudpersonen heter Greg Heffley.
Boken handlar om en kille som heter Greg och hans liv.
Jeff är född i Maryland i USA. Han är 45 år gammal.
Jag ger boken en 8 för att den är väldigt rolig.


Pax : Mylingen

Min bok jag har läst heter Pax, Mylingen av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson.
Bildresultat för mylingenDet finns ungefär 193 sidor i boken som handlar om två brödrar som heter Alrik och Viggo som tillsammans med olika personer i de olika böckerna försöker lösa mysterier som händer i Mariefred där de bor. Just i denna boken handlar det om halloween när det plötsligt dyker upp en liten flicka som då visar sig vara mylingen, och som söker hämnd och vill kväva de två syskonen Loke och Tove. Boken är lite detektiv-aktig men ändå action och spänning.
Boken är för ungefär 11+. Av mig får boken 9/10
Ellen

måndag 24 oktober 2016

Tretton ynka veckor - Lisa Bengtssons memoarer

Författare: Lotta Olsson    
Del 3 av serien
Bildresultat för tretton ynka veckor

Detta är en bok som handlar om en tjej som heter Lisa Bengtsson och hon tänker bli poet när hon blir stor. Denna boken är ungefär som en dagbok så hon skriver om  tretton veckor i sitt liv.

Den har 169 sidor och boken är lättläst. Av 1-10 får denna boken 8 för den var bra men lite tråkig ibland för att den handlade om samma saker rätt så ofta. Boken passar för 10-14 år. Böckerna är bra för dom som inte gillar tjocka böcker. Serien är spännande för man vet aldrig vad som kan hända.